Απαγόρευση αναπαραγωγής σκύλων Η αναπαραγωγή δεν είναι ποτέ λύση

Η απαγόρευση της φυλής δεν είναι ποτέ λύση. Ας εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους σε καλές πρακτικές φροντίδας κατοικίδιων ζώων ώστε να μεγαλώνουν καλά προσαρμοσμένα σκυλιά.

Η ασφάλεια πρώτα (άνθρωπος & ζώο) είναι αδιαμφισβήτητη

Η απαγόρευση (σχεδόν οτιδήποτε, από βιβλία μέχρι ράτσες σκύλων) πηγάζει από την ανάγκη να εξαλειφθεί αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ή αμφισβητεί τη στενή κοσμοθεωρία μας.

Αυτό το άρθρο από το India Today αναφέρει τις αντιδράσεις της τοπικής κυβέρνησης σε επιθέσεις σκύλων. Προσφέρουμε μια γνώμη (με πορτοκαλί) για τους φόβους και τις αντιδράσεις της κοινότητας και των αρχών.
Δείτε την αρχική ιστορία που επιμελήθηκε ο: Srishti Jha εδώ: Ινδία Σήμερα

«Καμία οικογένεια δεν μπορεί να κρατήσει περισσότερα από ένα κατοικίδια σκυλιά, λέει ο αστικός οργανισμός Ghaziabad. Πιτ μπουλ ανάμεσα σε 3 ράτσες που απαγορεύτηκε»

«Το αστικό όργανο του Γκαζιαμπάντ έχει επιβάλει απαγόρευση σε τρεις ράτσες σκύλων, συμπεριλαμβανομένων των Πιτ μπουλ, μετά από επανειλημμένες επιθέσεις σε ανθρώπους στην πόλη. Επιπλέον, θα επιτρέπεται ένας σκύλος ανά οικογένεια, σύμφωνα με τις εντολές της δημοτικής εταιρείας».

Ένα Κόκερ Σπάνιελ ή Δαλματίας μπορεί να επιτεθεί σε έναν ενήλικα παιδιού και να προκαλέσει σωματική βλάβη. Ο αριθμός των σκύλων σε μια οικογένεια είναι αρκετά άσχετος εάν είναι καλά εκπαιδευμένοι και συμπεριφέρονται.

Μετά από επανειλημμένα περιστατικά επιθέσεων από σκύλους κατοικίδιων ζώων, η διοίκηση του Γκαζιαμπάντ επέβαλε απαγόρευση στους κατοίκους να διατηρούν ως κατοικίδια ράτσες Pitbull, Rottweiler και Dogo Argentino. Επιπλέον, η δημοτική εταιρεία της πόλης εξέδωσε μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών το Σάββατο, απευθυνόμενες στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, αναφέροντας ότι καμία οικογένεια δεν μπορεί να κρατήσει περισσότερους από έναν σκύλους.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα απαιτήσουν άδειες για τα σκυλιά τους που θα εκδίδονται από την 1η Νοεμβρίου 2022. Τώρα, θα πρέπει να λάβουν την εγγραφή των σκύλων τους εντός δύο μηνών.

Μια δίκαιη απαίτηση εφόσον ο σκύλος έχει αγοραστεί από πιστοποιημένο αδειούχο κτηνοτρόφο. Απαγόρευση της αναπαραγωγής όχι της ράτσας!

Τα ροτβάιλερ, τα πιτ μπουλ και τα Ντόγκο Αντζεντίνο εκτράφηκαν αρχικά για κάποιο σκοπό. Κάθε μία από αυτές τις φυλές απαιτεί μια οικογένεια που μπορεί να αφιερώσει χρόνο για να τις κοινωνικοποιήσει. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση της ιστορίας καθεμιάς από αυτές τις φυλές εργασίας.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που είναι κάτοικοι πολυώροφων κτιρίων θα πρέπει να χρησιμοποιούν ανελκυστήρες για να βγάλουν τα κατοικίδιά τους έξω. Τα σκυλιά κατοικίδιων πρέπει τώρα να φορούν ρύγχος ενώ βρίσκονται δημόσια, σύμφωνα με τις εντολές της Ghaziabad Municipal Corporation (GMC).

Πιθανώς η ανθρώπινη ασφάλεια είναι ο στόχος, επομένως, από τη στιγμή που ο σκύλος είναι φιμωμένος ποιος ανελκυστήρας χρησιμοποιείται είναι αμφιλεγόμενο σημείο.

Μπορεί να σημειωθεί ότι οι παραγγελίες εμφανίστηκαν μετά από πολλά περιστατικά δαγκώματος σκυλιών και κακοποίησης από διάφορες κατοικημένες περιοχές και συγκροτήματα στο Ghaziabad πρόσφατα.

«Οι τρεις ράτσες – Pitbull, Rottweiler και Dogo Argentino – είναι άγριες (khoonkhar) και δεν θα δοθεί άδεια για να κρατηθούν αυτά τα σκυλιά. Δεν θα εκδοθεί άδεια. Εάν κάποιος αγοράσει ένα από αυτά, θα είναι υπεύθυνος. Και οι τρεις αυτές φυλές έχουν απαγορευτεί στο Ghaziabad», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PTI ο αρχηγός του BJP και σύμβουλος του GMC Sanjay Singh.

Ευθύνη κτηνοτρόφου

Η ευθύνη του εκτροφέα δεν αναφέρεται ούτε θεωρούνται υπεύθυνοι για την πώληση αυτών των σκύλων σε ανθρώπους. Ένας έμπειρος και καταρτισμένος εκτροφέας δεν θα πουλήσει ποτέ έναν σκύλο αυτής της ικανότητας και δύναμης σε μια οικογένεια χωρίς να ελέγξει διεξοδικά τις ικανότητές του. Δεν γίνεται καμία αναφορά στη διερεύνηση της υγείας και της ευημερίας των σκύλων που έχουν στην κατοχή τους αυτούς τους εκτροφείς.

Είπε ότι τα άτομα που έχουν ήδη αυτές τις ράτσες σκύλων θα πρέπει να τα στειρώσουν μέσα σε δύο μήνες.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε
  • Πως αγοράζει κάποιος αυτή τη ράτσα;
  • Ποιοι είναι οι κτηνοτρόφοι; Έχουν προσόντα και έχουν άδειες;
  • Πώς αυτές οι ράτσες έγιναν τόσο εύκολα διαθέσιμες;

«Η στείρωση των σκύλων έχει κηρυχθεί υποχρεωτική στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του πολιτικού σώματος που έγινε το Σάββατο. Χωρίς στείρωση, η εγγραφή πιστοποιητικού δεν θα χορηγούνταν», είπε η δήμαρχος Asha Sharma στο PTI.

«Σε περίπτωση που ο σκύλος είναι μικρότερος των έξι μηνών, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να υποβάλει ένορκη κατάθεση με διαβεβαίωση ότι θα στειρώσει το κατοικίδιο όταν γίνει ένα», πρόσθεσε.

«Περισσότερα από 10 παιδιά υπέστησαν δαγκώματα σκύλου. Ένα παιδί στην αποικία Sanjay Nagar, Kush Tyagi, δέχτηκε επίθεση από ένα Pitbull και του έκανε 150 ράμματα στο πρόσωπό του. Τέσσερις μέρες αργότερα, ένα άλλο αγόρι δέχτηκε επίθεση από ένα σκυλί αυτής της ράτσας», είπε.

Ζητήθηκε από τους περιφερειακούς λειτουργούς του GMC να εκδώσουν ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για να τους ενημερώσουν σχετικά με τους κανόνες και τους κανονισμούς που έχουν ψηφιστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Οι κτηνοτρόφοι δεν αναφέρουν τον ρόλο και την ευθύνη τους. Ποιος θα ασχοληθεί με την τύχη των σκύλων που έχουν στην κατοχή τους οι κτηνοτρόφοι (πίσω αυλή και άλλα) . Γνωρίζουμε εκ πείρας ότι η εγκατάλειψη είναι υψηλή όταν οι γενικές απαγορεύσεις είναι ξαφνικές.

Μιλώντας για τα αδέσποτα σκυλιά, ο δήμαρχος είπε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να τους προσφέρουν φαγητό σε καθορισμένους χώρους.

Περισσότερα σημεία για προβληματισμό

  • Ήταν κάποιο από αυτά τα σκυλιά “Pandemic Pups” και ήταν κοινωνικοποιημένα;
  • Γιατί έχουμε εμμονή με «εξωτικές» ράτσες;
  • Είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι μη ρεαλιστικές απεικονίσεις της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων πίσω από αυτές τις τάσεις για την κατοχή μιας συγκεκριμένης ράτσας σκύλου;
  • Αυτά τα σκυλιά αγοράστηκαν μέσω Διαδικτύου και «αποστάλθηκαν» στις νέες τους οικογένειες;

Συμπερασματικά, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η εποικοδομητική συνεργασία είναι η μόνη λύση.

Leave a Comment