Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας να χάσει τα περιττά κιλά;

1
Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας να χάσει τα περιττά κιλά;

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας να χάσει τα περιττά κιλά;

Τα σκυλιά είναι επιρρεπή στην αύξηση βάρους όπως και οι ιδιοκτήτες τους. Γενικά, οι ιδιοκτήτες σκύλων τους προσφέρουν άκαιρη τροφή ή δεν ελέγχουν την άσκηση και τη σωματική τους δραστηριότητα. Έτσι, το αφράτο fido σας τείνει να παίρνει επιπλέον κιλά.

Είναι αρκετά εμφανές σε ορισμένες ράτσες, ενώ, σε άλλες, πρέπει να προσέχετε για σημάδια που σηματοδοτούν την παχυσαρκία.

Ένα από τα πιο απλά πράγματα για να ξεκινήσετε το ταξίδι απώλειας βάρους του γούνινου φίλου σας είναι Αντικαταστήστε το δεύτερο γεύμα με πράσινα φασόλια, μήλα ή φρέσκα ψιλοκομμένα καρότα. Μαζί με τις μικρές αλλαγές, μπορείτε να κάνετε μερικά άλλα πράγματα για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να χάσει το περιττό βάρος και να αποκτήσει φόρμα.

Το να βρίσκονται στην πιο βαριά πλευρά της ζυγαριάς μπορεί να είναι ανησυχητικό για τους σκύλους, οδηγώντας σε σοβαρές ιατρικές καταστάσεις. Ξεκινήστε λοιπόν το ταξίδι σήμερα! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Η ποιότητα των τροφίμων είναι το κλειδί

Το κλειδί για να μπορέσει ένας σκύλος να χάσει βάρος είναι να τον ταΐζετε με πλήρη τροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες. Ωστόσο, οι τροφές και οι λιχουδιές για σκύλους αυτές τις μέρες είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες. Έτσι, είναι γεμάτα υδατάνθρακες. Επομένως, είναι απαραίτητο να ελέγχετε την ποιότητα των τροφίμων.

Θα πρέπει να διαβάσετε αναλυτικά τα συστατικά της τροφής για σκύλους, συμπεριλαμβανομένων των μπαστούνια νταής. Είναι δική σας ευθύνη να γνωρίζετε“από τι είναι φτιαγμένα τα μπαστούνια νταήςΠριν τα ταΐσετε στον σκύλο σας. Το να περιποιηθείτε τον γούνινο φίλο σας με υγιεινές λιχουδιές και φαγητό για σκύλους είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε την ολιστική υγεία του.

Επιπλέον, η παροχή ποιοτικής τροφής βοηθά το σκυλί να αισθάνεται ακέραιο, μειώνοντας έτσι τις λιγούρες. Επομένως, να ελέγχετε πάντα τα συστατικά και να ζητάτε διαιτητικά είδη με χαμηλούς υδατάνθρακες για το τρελό fido σας.

σημαντική σωματική δραστηριότητα για σκύλους

Αυξήστε την άσκησή τους αλλά με ασφάλεια

Είτε άνθρωποι είτε ζώα, κανένα ταξίδι απώλειας βάρους δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς άσκηση και προπόνηση. Έτσι, οι ειδικοί προτείνουν να ενισχύσετε τη ρουτίνα σωματικής προπόνησης του σκύλου σας, έχοντας κατά νου την ασφάλεια.

Δύο φορές την ημέρα, συνιστάται τουλάχιστον 20 λεπτά σωματικής δραστηριότητας για φίλους με 4 πόδια. Ωστόσο, ορισμένες ράτσες απαιτούν μια ώρα έντονης προπόνησης για να μειώσουν το βάρος.

Το περπάτημα είναι ένα σημαντική σωματική δραστηριότητα Κάθε σκύλος κάνει? Επομένως, θα πρέπει να αυξήσετε το χρόνο και την ένταση κατά 10-20%. Εάν δεν βλέπετε κανένα αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας πριν εισάγετε οποιαδήποτε νέα άσκηση στον σκύλο σας. Θα αξιολογήσουν την ιατρική κατάσταση και θα προτείνουν τις καλύτερες δραστηριότητες για να κόψουν αυτά τα κιλά.

Φωτογραφία Pixabay

Κρατήστε το αργό αλλά σταθερό

Γίνεται κατανοητό ότι ούτε η αύξηση βάρους γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε η απώλεια βάρους. Επομένως, το καλύτερο είναι να τηρείτε ένα πρόγραμμα. Μπορεί να το βρείτε χαμηλά, αλλά καταλάβετε το διατηρώντας σταθερά στο ταξίδι είναι πολύ πιο σημαντικό από το να βλέπεις τα αποτελέσματα.

Έτσι, όταν εισάγετε ένα νέο πρόγραμμα προπόνησης, μείνετε σε αυτό για τουλάχιστον 3 εβδομάδες για να δείτε τις αλλαγές στην αντοχή του σκύλου σας.

Ομοίως, ο σκύλος σας μπορεί να μην του αρέσουν οι αλλαγές στη διατροφή του, αλλά συνεχίστε να τον ταΐζετε με δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες. Θα ακολουθήσουν το προβάδισμα και θα συνηθίσουν τις αλλαγές.

Συμπέρασμα

Η απώλεια των επιπλέον κιλών για έναν σκύλο είναι τόσο δύσκολη όσο και για τον άνθρωπο. Αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψετε την ελπίδα. Αντίθετα, συνέχισε να συνεχίζεις. Δοκιμάστε νέα πράγματα και κάντε τις λιχουδιές διασκεδαστικές. Αντί να τους ταΐζετε λιχουδιές πότε πότε, φροντίστε να τους δίνετε υγιεινές λιχουδιές όταν πετυχαίνουν κάτι καλό. Πολλοί ιδιοκτήτες το κρατούν ως παράγοντα έκπληξη. Τους βοηθάει να κρατούν τον ταραχώδη φίλο τους.

Φωτογραφία εξωφύλλου από Pixabay

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar