Πώς να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας να ξεκουραστεί καλύτερα

Πίστωση εικόνας: Νεκταρύπνος

Είτε είστε νέος ιδιοκτήτης σκύλου είτε είστε έμπειρος ιδιοκτήτης, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να ξεκουραστεί καλύτερα. Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας με κλουβί, να μοιράζεστε την κρεβατοκάμαρα ή να το γλείφετε και να το μασάτε για να κοιμηθεί.

Εκπαίδευση Κλουβιών

Το να έχετε ένα κλουβί είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής ρουτίνας του σκύλου σας. Παρέχει ένα ασφαλές και ήσυχο μέρος για τον σκύλο σας όταν λείπετε. Επιπλέον, η εκπαίδευση με κλουβί είναι χρήσιμη για να κάνει το σκυλί σας να συμπεριφέρεται σωστά. Αποτρέπει τον σκύλο σας από το να λερώσει ή να τσακωθεί, καθώς επίσης βοηθά στην αποφυγή ανεπιθύμητης συμπεριφοράς.

Μερικοί σκύλοι απολαμβάνουν να βρίσκονται σε ένα κλουβί, ενώ άλλοι έχουν πρόβλημα με αυτό. Αυτό εξαρτάται από την προσωπικότητα και το ενεργειακό επίπεδο του σκύλου. Τα κιβώτια μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην εκπαίδευση σκύλων, αλλά θα πρέπει να εισάγονται σωστά.

Ξεκινήστε με ένα κλουβί με μεγάλη κίνηση, έτσι ώστε ο σκύλος σας να βλέπει άλλους ανθρώπους και ζώα. Αποφύγετε να βάζετε μπολ φαγητού ή νερού μέσα στο κλουβί. Αντίθετα, σκορπίστε λιχουδιές γύρω από το κλουβί.

Δώστε στο σκύλο σας λίγα λεπτά για να εξερευνήσει το κλουβί πριν το κλείσετε. Εάν ο σκύλος σας βιαστεί έξω, φροντίστε να κλείσετε την πόρτα ήσυχα και να του δώσετε χρόνο να ηρεμήσει. Μπορείτε επίσης να πάρετε τον σκύλο σας μαζί σας για ύπνο. Αν είσαι ελεύθερος/η και είσαι δικός σου ένα πλήρες ή ένα διπλό κρεβάτιτότε μπορείτε εύκολα να φιλοξενήσετε και τον σκύλο σας.

Μάσημα Και Γλείψιμο

Συχνά ένας σκύλος μασάει ή γλείφει τα πόδια του όταν είναι νευρικός, βαριέται ή πονάει. Εάν αυτό συμβαίνει πιο συχνά από το συνηθισμένο, μπορεί να θέλετε να πάτε τον σκύλο σας σε κτηνίατρο για να μάθετε ποιο είναι το πρόβλημα.

Είτε πρόκειται για μια απλή βακτηριακή λοίμωξη είτε για ένα υποκείμενο ιατρικό πρόβλημα, ο κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της αιτίας. Θα καθορίσουν επίσης εάν υπάρχουν τραυματισμοί ή κοψίματα στο πόδι. Εάν υπάρχουν, ο κτηνίατρος πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τη μόλυνση με αντιβιοτικά.

Μερικοί σκύλοι αναπτύσσουν ένα «καυτό σημείο» ή μια «δερματίτιδα υγρασίας», η οποία είναι μια πρησμένη, φλεγμονώδης περιοχή του δέρματος. Ένα hot spot είναι γενικά μια μικρή περιοχή, αλλά μπορεί να γίνει μεγάλη και άβολη πολύ γρήγορα.

Μερικές από τις αιτίες ενός «καυτό σημείου» είναι η τροφική δυσανεξία, οι αλλεργίες και η αρθρίτιδα. Τα νεαρά σκυλιά με αλλεργίες θα ανταποκριθούν καλύτερα στις δερματικές δοκιμές. Αυτοί οι τύποι συμπτωμάτων μπορούν επίσης να προκληθούν από αυτοάνοσες διαταραχές. Ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης περιβαλλοντικών αλλεργιών σε νεαρούς σκύλους είναι η ανοσοθεραπεία.

Share The Bedroom

Το να έχετε ένα κατοικίδιο στο κρεβάτι σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεθείτε με τον τετράποδο φίλο σας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ορισμένα προβλήματα. Ανάλογα με τον τύπο του κατοικίδιου ζώου που έχετε, θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο να κολλήσετε διάφορες ασθένειες. Επιπλέον, τα κατοικίδια μπορούν επίσης να διαταράξουν τον ύπνο σας. Μπορείτε να κανονίσετε ένα κατάλληλο κρεβάτι για τον σκύλο σας για σωστό ύπνο και μπορείτε επίσης να του κανονίσετε άνετα σεντόνια κατάλληλων μεγεθών.

Το Κέντρο Ιατρικής Ύπνου στην Κλινική Mayo πραγματοποίησε μια μελέτη για να ανακαλύψει την επίδραση που έχουν τα κατοικίδια στον ύπνο.

Το Κέντρο Ιατρικής Ύπνου στην Κλινική Mayo πραγματοποίησε μια μελέτη για να ανακαλύψει την επίδραση που έχουν τα κατοικίδια στον ύπνο. Έρευνα σε 150 ασθενείς σε κέντρα ύπνου και διαπίστωσε ότι η παρουσία ενός κατοικίδιου στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να διαταράξει τον ύπνο. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στη μελέτη. Δεν μελέτησε τις επιπτώσεις των διαταραχών ύπνου, όπως η αϋπνία. Επιπλέον, η μελέτη δεν εξέτασε διάφορους τύπους κατοικίδιων ζώων.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις ενήλικους ιδιοκτήτες σκύλων προτιμά να κοιμάται με τα κατοικίδια ζώα του παρά με έναν οικιακό σύντροφο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κατοικίδια πρέπει να μένουν έξω.

Το Κέντρο Ιατρικής του Ύπνου συνιστά στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου να ελέγχουν τα κατοικίδιά τους. Εάν ναι, θα πρέπει να εξετάσουν εναλλακτικές ρυθμίσεις.

Θηλασμός ενός άρρωστου σκύλου Επιστροφή στην υγεία

Είτε ο σκύλος σας είναι άρρωστος από κρυολόγημα είτε παλεύει με μια σοβαρή ιατρική κατάσταση, πρέπει να παρέχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να αναρρώσει. Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας για τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε.

Συχνά, ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει την παραμονή του σκύλου σας στο νοσοκομείο. Αλλά μπορείτε επίσης να βοηθήσετε τον σκύλο σας να αναρρώσει στο σπίτι. Με λίγο προγραμματισμό και προετοιμασία, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να καλύψετε τις ειδικές ανάγκες του σκύλου σας. Μερικά από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν:

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για την επίσκεψη στον κτηνίατρό σας. Πριν πάτε, ετοιμάστε ερωτήσεις για να σας κάνει ο κτηνίατρός σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, καλό είναι να γράψετε μια λίστα με τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το κατοικίδιό σας. Αυτό θα σας διευκολύνει πολύ στην επικοινωνία με τον κτηνίατρό σας.

συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από τη ράτσα σας, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας κοιμάται αρκετά για να τον κρατήσετε υγιή και ευτυχισμένο. Οι σκύλοι χρειάζονται περίπου 20 ώρες ύπνου την ημέρα. Ορισμένες ράτσες είναι φυσικά πιο νυσταγμένες από άλλες. Ενώ τα σκυλιά χρειάζονται ύπνο, χρειάζονται επίσης μια καθημερινή δόση άσκησης. Εάν ο σκύλος σας δεν κοιμάται αρκετά, μπορεί να αρρωστήσει ή να αναπτύξει ασθένεια.

Leave a Comment