Πώς να προσελκύσετε βατράχους στην αυλή σας

Αν θέλετε η αυλή σας να είναι γεμάτη από μικροσκοπικούς βατράχους και φρύνους που κράζουν, θα πρέπει να ξέρετε πώς να τους προσελκύσετε. Οι βάτραχοι μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμοι για το οικοσύστημα της αυλής σας και είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό να τους έχετε, αλλά έχουν κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες που θα πρέπει να καλύψετε εάν θέλετε να μετακομίσουν μόνιμα.

Για να προσελκύσετε βατράχους στην αυλή σας, μπορείτε να ενθαρρύνετε τα έντομα να έρθουν στον κήπο σας, να προσθέσετε μια πηγή νερού στην περιοχή σας, να επιλέξετε φυτά που αρέσουν στους γηγενείς βατράχους σας και να δημιουργήσετε δροσερά, υγρά και σκοτεινά καταφύγια για αυτούς. Οι βάτραχοι χρειάζονται ένα υγρό, σκιερό μέρος για να κρυφτούν από τα αρπακτικά και να παραμείνουν δροσεροί.

Λοιπόν, ας συζητήσουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φέρετε περισσότερους βατράχους στην αυλή σας. Θα σας δώσω μια λίστα με απλούς τρόπους για να μετατρέψετε τους εξωτερικούς σας χώρους σε οικοσυστήματα φιλικά προς τους βατράχους. Αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, θα έχετε μια αυλή γεμάτη χαρούμενους φίλους, που χοροπηδούν και κραυγάζουν σε ελάχιστο χρόνο.

Είναι καλό να έχετε βατράχους στην αυλή σας;

Καλό είναι να έχεις βατράχια στην αυλή σου δεδομένου ότι αυτά τα αμφίβια καταναλώνουν έντομα και άλλα παράσιτα του κήπου όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια. Είναι επίσης πολύ ήπια και δεν θα βλάψουν τα φυτά σας, επομένως κάνουν πάντα περισσότερο καλό παρά κακό σε μια αυλή.

Οι βάτραχοι είναι ένας από τους καλύτερους βιολογικούς ελέγχους ενάντια στα κουνούπια, τους γυμνοσάλιαγκες, τα σαλιγκάρια, τις ακρίδες και άλλα έντομα που συχνά καταλαμβάνουν τους κήπους.

Έτσι, εάν δεν θέλετε να χάσετε τις καλλιέργειές σας από παράσιτα φέτος, σκεφτείτε να προσκαλέσετε μερικούς βατράχους να κάνουν τη δουλειά ελέγχου παρασίτων για εσάς.

Πώς μπορείτε να προσελκύσετε βατράχους στην αυλή σας;

προσέλκυση βατράχων στην αυλή σας
Βάτραχοι όπως ο βάτραχος pickerel, εγγενής στη Βόρεια Αμερική, είναι εύκολο να προσελκυστούν στην αυλή σας εάν τους παρέχετε έναν υγρό, δροσερό, φυλλώδη και ασφαλή βιότοπο.

Οι βάτραχοι είναι απίστευτοι. Ελέγχουν δραματικά τα σφάλματα και ο νυχτερινός ήχος τους είναι ένα τραγούδι που εκπλήσσει τους επισκέπτες από την πόλη που νομίζουν λανθασμένα ότι η χώρα είναι ήσυχη τη νύχτα! Είναι επίσης εξαιρετικά ήπιες.

Έτσι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να μάθετε πώς να προσελκύετε βατράχους στην αυλή σας. Ωστόσο, θα χρειαστεί να κάνετε λίγη προσαρμογή των οικοτόπων σας για να διασφαλίσετε ότι οι εξωτερικοί χώροι σας αρέσουν στα αμφίβια.

Ας μάθουμε πώς μπορείτε να προσελκύσετε αυτούς τους βατράχους κατευθείαν στην αυλή σας:

1. Προσελκύστε έντομα στην αυλή σας

Οι βάτραχοι τρώνε κυρίως έντομα, οπότε το να διατηρείτε την αυλή σας γεμάτη ζωύφια είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσκαλέσετε τα αμφίβια να μείνουν.

Η πιο κρίσιμη σκέψη όταν εξετάζετε πώς να προσελκύσετε βατράχους στην αυλή σας θα πρέπει να είναι οι πηγές τροφής. Δηλαδή, αυτό σημαίνει έντομα, στην περίπτωση των βατράχων και των φρύνων.

Δείτε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε τα έντομα να επισκέπτονται τον κήπο σας, ώστε να μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους βατράχους:

 • Όπως όταν προσελκύετε μέλισσες στον κήπο σας, θα πρέπει να καλλιεργείτε τα φυτά σας οργανικά. Τα φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες θα μπορούσαν να εξαφανίσουν ολόκληρο τον πληθυσμό των εντόμων στην αυλή σας. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτές οι χημικές ουσίες θα μπορούσαν να σκοτώσουν ακόμη και ανυποψίαστους βατράχους. Επομένως, παραμείνετε με κομπόστ και φυσικά απωθητικά σφάλματα, χρησιμοποιώντας συνοδευτική φύτευση και πράγματα όπως αιθέρια έλαια για την προστασία των φυτών σας.
 • Εγκαταστήστε μερικά φώτα χαμηλής ισχύος γύρω από την αυλή ή αφήστε ένα εξωτερικό φως αναμμένο. Το φως προσελκύει ζωύφια και θα γίνει αγαπημένο σημείο κυνηγιού για βατράχους.
 • Φυτεύω λουλούδια. Οι βάτραχοι τρώνε κουνούπια, σκαθάρια και άλλα έντομα που μπορεί να βλάψουν τα λαχανικά του κήπου μας, αλλά τρώνε επίσης έντομα όπως σκώρους, ακρίδες και κατσαρίδες, τα οποία προτιμούν να κυνηγούν για φαγητό σε έναν κήπο με λουλούδια.

Εάν θέλετε ένα ασφαλές για τους βατράχους λίπασμα για τον κήπο σας, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε αυτό, το οποίο είναι ειδικά κατασκευασμένο για να προσελκύει βατράχους και άλλα ευεργετικά ζώα:

2. Προσθέστε μια πηγή νερού στα σκιερά σημεία στην αυλή σας

Οι βάτραχοι αφυδατώνονται γρήγορα και χρειάζονται ένα μέρος για να κολυμπήσουν, οπότε η προσθήκη μιας ακίνητης πηγής νερού στην αυλή σας μπορεί να τους προσελκύσει.

Οι βάτραχοι αγαπούν να βρίσκονται γύρω από το νερό, έτσι μια λίμνη ή ένας κουβάς με φυτά νερού τους δίνει ένα μέρος για να ζήσουν. Το πιο σημαντικό, όμως, αυτή η πηγή νερού πρέπει να βρίσκεται σε σκιερό σημείο.

Οι βάτραχοι έχουν γλοιώδες δέρμα που μπορεί να στεγνώσει γρήγορα όταν περνούν πολύ χρόνο στον ήλιο. Πρέπει να βρίσκονται κάτω από ένα θόλο από φύλλωμα για να παραμείνουν υγιείς και ασφαλείς, οπότε φροντίστε να τους προσφέρετε λίγη αντηλιακή προστασία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δέντρα, θάμνους, αίθρια ή ακόμα και μουσαμάδες για να αποκλείσετε ένα μικρό καταφύγιο βατράχων στην αυλή σας. Οτιδήποτε θα κάνει, αρκεί να εμποδίσει τα μικρά αμφίβια από το να γίνουν πολύ τοστ.

Τοποθετήστε πολλούς βράχους και συντρίμμια γύρω από την πηγή νερού, έτσι ώστε ο βάτραχος να έχει ένα μέρος για να προστατευτεί. Εάν βεβαιωθείτε ότι η περιοχή παραμένει δροσερή και σκιερή, θα προσελκύσετε έντομα και βατράχους εκεί σε ελάχιστο χρόνο.

Εάν θέλετε περισσότερες ιδέες σχετικά με τη δημιουργία ενός υπέροχου σημείου για τους τοπικούς βατράχους σας, μπορείτε να βρείτε το άλλο άρθρο μας, 10+ Ιδέες για την πισίνα πάνω από το έδαφος με προϋπολογισμό [DIY Swimming Pools for Cheap!]βοηθητικός.

3. Επιλέξτε φυτά που αρέσουν στους γηγενείς σας βατράχους για να τα προσελκύουν

Για να προσελκύσετε περισσότερους βατράχους στις πηγές νερού σας, καλλιεργήστε φυτά με μεγάλα φύλλα στα οποία μπορούν να κρυφτούν, όπως οι βρωμέλιες, νερό μαρούλι, κρίνα, οικοδεσπότες και φτέρες. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε υδρόβια φυτά για να προσελκύσετε βατράχους της λίμνης στην αυλή σας.

Όταν προσελκύετε τον τοπικό πληθυσμό βατράχων σας, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τι είναι εγγενές στην περιοχή σας και τι όχι. Οι βάτραχοι της γειτονιάς σας θα προτιμήσουν φυτά που έχουν συνηθίσει, επομένως είναι καλύτερο να επιλέξετε είδη που υπάρχουν ήδη στις τοπικές πλωτές οδούς της περιοχής σας.

Εάν θέλετε να μάθετε τι είδους βατράχια ζουν στην πολιτεία σας, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Βάση δεδομένων κλήσεων USGS Frog. Αυτή η βάση δεδομένων καλύπτει μόνο τις πολιτείες των ΗΠΑ ανατολικά του Τέξας, επομένως μπορεί να θέλετε να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για τους ιθαγενείς βατράχους της πολιτείας ή της πόλης σας, εάν ζείτε κάπου που δεν καλύπτει αυτή η βάση δεδομένων.

Από εκεί, προσδιορίστε αν οι βάτραχοι είναι δεντροβάτραχοι ή βατράχοι που αγαπούν το νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε τις κηπουρικές σας αναζητήσεις ώστε να τους ταιριάζουν καλύτερα.

4. Δώστε στους βατράχους καταφύγιο

προσελκύστε βατράχους στην αυλή σας με καταφύγιο σωλήνων
Οι βάτραχοι χρειάζονται μέρη για να κρυφτούν από τα αρπακτικά και να παραμείνουν δροσεροί κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε κάθε μικρό, δροσερό, σκοτεινό, υγρό καταφύγιο θα το κάνει.

Όλα χρειάζονται καταφύγιο, οπότε αν θέλετε να προσελκύσετε τους περισσότερους βατράχους στην αυλή σας, θα πρέπει να τους δώσετε ένα δροσερό, υγρό και σκιερό σπίτι για να κρυφτούν.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να παρέχετε καταφύγιο στους βατράχους και η φαντασία σας είναι το μόνο όριο. Ωστόσο, εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που έχουν λειτουργήσει για μένα στο παρελθόν:

Πήλινες γλάστρες καταφυγίου βατράχων

Για ένα γρήγορο και εύκολο «σπίτι» βατράχου, βάλτε μερικές γλάστρες από τερακότα στα πλάγια και θάψτε τις μέχρι τη μέση στο έδαφος, δημιουργώντας μια μικροσκοπική «σπηλιά» βατράχου.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο βρύα μέσα στη γλάστρα για να την κάνετε ακόμα πιο ελκυστική για τα ντόπια αμφίβια σας ή να την αφήσετε γυμνή και να περιμένετε να εισχωρήσουν οι περισσότεροι φυσικά.

PVC Frog Shelter Tubes

Βάλτε μερικά μικρά κομμάτια σωλήνα PVC στο έδαφος και γεμίστε τα τακτικά με νερό. Έχουμε βάτραχους σωλήνες γύρω από την αυλή μας και το καθένα είναι γεμάτο με μια οικογένεια βατράχων. Τα παιδιά λατρεύουν να τα γεμίζουν και να βλέπουν τους βατράχους να επιπλέουν στην κορυφή!

Φυτέψτε φύλλωμα γύρω από τους σωλήνες για να μην σπαταλάτε νερό – το νερό πέφτει από το σωλήνα στο έδαφος, ποτίζοντας αποτελεσματικά τα φυτά σας.

Το ιδανικό Σωλήνας PVC μέγεθος θα εξαρτάται από τον τύπο των βατράχων στην περιοχή σας. Ο πιο επιτυχημένος “γεμάτος” σωλήνας μου είχε διάμετρο πλάτους 2″.

Όσο για το μήκος, θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα με ύψος τουλάχιστον 3 πόδια. Σε ένα σωλήνα 6″ οι βάτραχοι εκτίθενται σε πουλιά και άλλα αρπακτικά.

Ξέρω ότι μπορεί να είναι αντιαισθητικό στον κήπο, αλλά μπορείτε να τα βάψετε ή να τα τοποθετήσετε ανάμεσα σε φυλλώδη φυτά. Όσο περισσότερη προστασία για τους βατράχους, τόσο το καλύτερο.

Αν θέλετε να δείτε πώς θα μοιάζει ο σωλήνας και δείτε ένα οπτικό σεμινάριο, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο από το Texas Parks & Wildlife. Αυτός ο οδηγός είναι για δεντροβατράχους, αλλά εάν θέλετε να προσελκύσετε βατράχους που αγαπούν το νερό, μην ανοίξετε την τρύπα αποστράγγισης, μην προσθέσετε το ακραίο καπάκι και οδηγήστε τον σωλήνα στο έδαφος αντί να τον κρεμάσετε:

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) για την προσέλκυση βατράχων στην αυλή σας

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να κάνετε την αυλή σας δελεαστική για τους βατράχους; Μη φοβάσαι ποτέ – αν έχεις περισσότερες ερωτήσεις, έχω τις απαντήσεις.

Επίσης, αν έχετε ερωτήσεις που δεν απάντησα εδώ, μην διστάσετε να τις αφήσετε στα σχόλια!

Πού ζουν οι βάτραχοι;

Οι βάτραχοι ζουν γύρω από πηγές γλυκού νερού, αλλά κάθε είδος βατράχου προτιμά διαφορετικές συνθήκες. Μερικοί βάτραχοι ζουν σχεδόν εξ ολοκλήρου στο νερό, ενώ άλλοι μπορεί να ζουν σε δέντρα σε δασικές περιοχές, λασπώδεις όχθες, σπηλιές ή ρηχά ρυάκια με πυκνή βούρτσα.

Τι τρώνε οι βάτραχοι;

Οι βάτραχοι τρώνε όποια έντομα μπορούν να πιάσουν και να χωρέσουν στο στόμα τους, αλλά θα τρώνε επίσης σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες, σκουλήκια, μικρά ψάρια ή μικρά θηλαστικά. Ωστόσο, οι γυρίνοι έχουν γενικά μια χορτοφαγική διατροφή με φυτική ύλη και φύκια.

συμπέρασμα

Τώρα ξέρετε πώς να προσελκύσετε βατράχους στον κήπο σας, ήρθε η ώρα να προσθέσετε μερικά ζωύφια, καταφύγιο και γλυκό νερό στην αυλή σας!

Μόλις έχετε έναν ή δύο βάτραχους στην αυλή σας, θα αρχίσουν γρήγορα να σκάνε – ή χοροπηδώντας – παντού ψηλά! Είναι πολύ διασκεδαστικά και έχουν χαμηλή συντήρηση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην τα προσκαλέσετε.

Πώς να προσελκύσετε βατράχους στην αυλή σας
 • Elle

  Jack of all trades, master of some. Καλλιεργητής άγριων κήπων. Λατρεύει να δημιουργεί πράγματα. Από δάση τροφίμων και κήπους επιβίωσης μέχρι σαπούνι και γιαούρτι. Ένα κορίτσι σε μια φάρμα με δύο παιδιά και έναν σύζυγο (ναι, μόνο ένα – αν και ένα άλλο θα ήταν χρήσιμο). Το Weirdly απολαμβάνει να φτιάχνει φράχτες και να σκάβει τρύπες. Καταρτισμένος δάσκαλος περμακουλτούρας και επισκέπτης στον κήπο.

  Δείτε όλες τις αναρτήσεις

 • Aimee LaFon

  Μια ενθουσιώδης καλλιτέχνις ινών, ξυλουργός και πειραματική αρχαιολόγος, η Aimee LaFon λατρεύει να περνά χρόνο περιστρέφοντας ίνες από χωροκατακτητικά φυτά, αναζητώντας τροφή για βαφές και φαρμακευτικά βότανα, αγκαλιά με τα δύο σκυλιά της, διαβάζοντας ιστορικές χειροτεχνίες, κροσέ, φροντίζοντας τον μεγάλο γόνο της. φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και ονειρεύεται το επόμενο έργο της. Έχει μεγάλα όνειρα να γίνει επαγγελματίας νηματοποιός και βοσκή και δεν θα σταματήσει ποτέ να γράφει για τα πειράματά της. Όπου κι αν βρίσκεται, η Aimee θα προτιμούσε να κροσέ σε ένα χωράφι ακριβώς δίπλα σε μια αγελάδα.

  Δείτε όλες τις αναρτήσεις

Leave a Comment