7 τρόποι με τους οποίους οι σκύλοι επικοινωνούν μαζί μας

7 τρόποι που οι σκύλοι επικοινωνούν μαζί μας…

Τα σκυλιά ήταν οι πιστοί μας σύντροφοι για αιώνες και υπάρχει λόγος για τον οποίο τα αποκαλούμε ως «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Δίνουν στους ανθρώπους αγάπη και συντροφικότητα και είναι πάντα δίπλα μας όταν τους χρειαζόμαστε. Σήμερα, θα μάθουμε τα επτά σημάδια που επικοινωνούν μαζί μας τα σκυλιά μας. Είσαι έτοιμος να γίνεις καλύτερος φίλος; Ας διαβάσουμε!

1. Γλώσσα του σώματος

Οι σκύλοι επικοινωνούν μέσω της θέσης του σώματός τους και της κίνησής τους. Για παράδειγμα, ένας σκύλος μπορεί να σκύψει χαμηλά στο έδαφος όταν αισθάνεται φόβο ή απειλή. Εναλλακτικά, ένας σκύλος μπορεί να στέκεται ψηλός και άκαμπτος με τις αγκυλώσεις του ανασηκωμένες όταν αισθάνεται επιθετικός ή απειλούμενος.

Η κατανόηση αυτών και άλλων παραδειγμάτων της γλώσσας του σώματος του σκύλου μπορεί να σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε καλύτερα τα συναισθήματα και τις ανάγκες του σκύλου σας. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με αυτό σε μαθήματα, να διαβάσετε βιβλία ή να ρωτήσετε αξιόπιστους συγγραφείς για να δημιουργήσετε μια σύντομη περίληψη του ζητούμενου θέματος. Είναι μια συνεχής μάθηση. και προσαρμογή στις καταστάσεις όπως αυτές συμβαίνουν. Έτσι, αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε κάποιες περιπτώσεις ή να μοιραστείτε την ευτυχία του σκύλου.

2. Εκφράσεις προσώπου

Ναι, μπορείς να μάθεις να διαβάζεις εκφράσεις του προσώπου, όπως στα διάσημα Μου είπε ψέμματα σειρά. Για παράδειγμα, ένας σκύλος μπορεί να δείξει τα δόντια του γρυλίζοντας για να προειδοποιήσει ένα άλλο ζώο ή άτομο. Εναλλακτικά, ένας σκύλος μπορεί να γυμνώσει τα δόντια του με ένα φιλικό χαμόγελο όταν θέλει να παίξει. Φροντίστε να γνωρίζετε τη διαφορά πριν πλησιάσετε έναν σκύλο!

3. Θέσεις αυτιού και ουράς

Οι θέσεις των αυτιών και της ουράς είναι σημαντικοί δείκτες για το πώς αισθάνεται ένας σκύλος. Κατανοώντας αυτές τις θέσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε καλύτερα με τον σκύλο σας και να κατανοήσετε τη διάθεσή του. Ακολουθούν μερικές κοινές θέσεις αυτιών και ουρών και τι σημαίνουν:

  • Τα αυτιά προς τα επάνω δείχνουν ότι ο σκύλος είναι σε εγρήγορση και συγκεντρωμένος.
  • Τα κάτω αυτιά μας λένε ότι ο σκύλος είναι χαλαρός ή υποχωρητικός.
  • Το κούνημα της ουράς είναι σημάδι ευτυχίας και ενθουσιασμού.
  • Η ουρά ανάμεσα στα πόδια εκφράζει φόβο ή ανασφάλεια.
  • Η ουρά προς τα πάνω δείχνει εμπιστοσύνη και κυριαρχία.

4. Φωνητοποιήσεις

Τα σκυλιά επικοινωνούν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία φωνητικών, όπως γαβγίσματα, ουρλιαχτά και γρυλίσματα. Τα έχουν ακούσει όλοι. Πράγματι, καθένας από αυτούς τους ήχους μπορεί να μεταφέρει διαφορετικές έννοιες, ανάλογα με το πλαίσιο.

Για παράδειγμα, ένας σκύλος μπορεί να γαβγίζει για να προειδοποιήσει έναν εισβολέα, να ουρλιάζει για να ζητήσει βοήθεια ή να γρυλίζει για να δείξει επιθετικότητα. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους σκύλους και να τους βοηθήσουμε με τις ταλαιπωρίες τους εάν ερμηνεύσουμε σωστά τα διαφορετικά σημάδια.

Γαβγίσματα

Το γάβγισμα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους επικοινωνίας των σκύλων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, από την έκφραση ενθουσιασμού ή ευτυχίας μέχρι την αποτροπή πιθανών απειλών. Τα σκυλιά θα διαφοροποιήσουν επίσης το γαύγισμά τους ανάλογα με την κατάσταση – ένα απαλό, κοντό γαύγισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν χαιρετούν κάποιον που γνωρίζουν, ενώ ένα βαθύ, παρατεταμένο γάβγισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συναγερμός.

Ουρλιάζοντας

Το ουρλιαχτό είναι μια άλλη κοινή μορφή επικοινωνίας μεταξύ των σκύλων. Συχνά χρησιμοποιείται για την επικοινωνία σε μεγάλες αποστάσεις και μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας τρόπος για να καλέσετε για βοήθεια ή να καλέσετε άλλα μέλη του πακέτου. Τα σκυλιά θα ουρλιάζουν επίσης ως απόκριση σε συγκεκριμένους ήχους, όπως σειρήνες ή μουσική.

γρυλίζοντας

Το γρύλισμα είναι συνήθως σημάδι επιθετικότητας, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προειδοποίηση ή απλώς ως τρόπος έκφρασης δυσαρέσκειας. Το γρύλισμα μπορεί να συνοδεύεται από απογύμνωση των δοντιών, πνεύμονες ή σπασίματα. Συνήθως ένα γρύλισμα θα προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες, ο σκύλος ζητά από ένα άτομο ή άλλο ζώο να μείνει μακριά. Είναι απαραίτητο να ερμηνεύσουμε το γρύλισμα στο πλαίσιο – εάν ένας σκύλος γαβγίζει ενώ τον απειλούν ή τον επιτίθενται, είναι πιθανόν μια πράξη επιθετικότητας. Ωστόσο, εάν ένας σκύλος γαβγίζει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορεί να είναι απλώς μέρος του παιχνιδιού.

5. Άρωμα

Το άρωμα παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι σκύλοι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τον κόσμο γύρω τους. Μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα, την υγεία και τη συναισθηματική κατάσταση ενός σκύλου. Trust My Paperη υπηρεσία προσαρμοσμένης γραφής, θέλει να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι είναι ευθύνη των ανθρώπων να το δουν καθαρά και να κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για μεγάλο χρόνο.

Όταν τα σκυλιά συναντιούνται για πρώτη φορά, συχνά μυρίζουν το πρόσωπο και το σώμα του άλλου για να κατανοήσουν καλύτερα ποιος είναι ο άλλος σκύλος. Αυτή η διαδικασία είναι «αρωματική». Μυρίζοντας ο ένας τον άλλον, τα σκυλιά μπορούν να μάθουν τι είδους τροφή αρέσει στον άλλο σκύλο, αν έχουν τσακωθεί στο παρελθόν και πώς νιώθουν συναισθηματικά.

Τα αρώματα είναι επίσης μηνύματα μεταξύ διαφορετικών σκύλων. Για παράδειγμα, ένας σκύλος που νιώθει φοβισμένος ή απειλούμενος μπορεί να αφήσει πίσω του ένα άρωμα που λέει σε άλλα σκυλιά να μείνουν μακριά. Ή, ένας σκύλος στη ζέστη μπορεί να αφήσει πίσω του ένα άρωμα που επιτρέπει στα αρσενικά σκυλιά να γνωρίζουν ότι είναι διαθέσιμο για ζευγάρωμα.

6. Αγγίζοντας ή κλίνοντας

Το άγγιγμα ή η κλίση μπορεί να σημαίνει υποταγή, στοργή, κυριαρχία ή επιθετικότητα. Η ανάγνωση της γλώσσας του σώματος και των συνθηκών του πλαισίου του σκύλου είναι απαραίτητη για να προσδιοριστεί ποιο συναίσθημα εκφράζεται.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα σκυλιά μπορούν να δείξουν τα συναισθήματά τους μέσω της αφής ή της κλίσης.

Καλύτεροι Συγγραφείς στο Διαδίκτυο, γράφοντας την κριτική των υπηρεσιών, λέει, “Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι να αγγίξουν τη μύτη τους στη μύτη ενός άλλου σκύλου.” Είναι ένας τρόπος να δείχνεις υποταγή και σεβασμό. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος να δείξεις στοργή. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο τα σκυλιά μπορούν να αγγίξουν ή να γέρνουν είναι συνδέοντας το σώμα τους με έναν άλλο σκύλο. Μπορεί να γίνει παιχνιδιάρικα, ως ένδειξη αγάπης, ή με πιο επιθετικό τρόπο, ως ένδειξη κυριαρχίας. Το άγγιγμα ή το σκύψιμο μπορεί επίσης να γίνει ως μέρος μιας ένδειξης απειλής, η οποία θα συνόδευε το γρύλισμα ή το γάβγισμα.

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και ισχύει για κάθε ζωντανό πλάσμα. Μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν ο σκύλος σας σας αγαπά πραγματικά. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι πώς σας κοιτάζει ο σκύλος σας. Όταν τα σκυλιά αγαπούν κάποιον, τείνουν να τον κοιτάζουν με αυτό που είναι γνωστό ως «μαλακό βλέμμα». Εκεί τα μάτια τους φαίνονται πιο απαλά και ξεκούραστα από το συνηθισμένο.

Κατανοώντας τους διαφορετικούς ήχους τους και το πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιούνται, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των σκύλων μας. Να έχεις μια υπέροχη μέρα!

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Frank Hamilton είναι blogger και μεταφραστής από το Μάντσεστερ. Είναι επαγγελματίας ειδικός στη συγγραφή σε θέματα όπως το blogging, το ψηφιακό μάρκετινγκ και η αυτοεκπαίδευση. Του αρέσουν επίσης τα ταξίδια και μιλάει ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά. Γνωρίστε τον Facebook και Κελάδημα.

Leave a Comment